//ARKIV// tvaplastfickortillogon -

Att träffa sin idol är bara sånt man drömmer om...eller?

Publicerad 2012-09-26 17:09:00 i Allmänt,

Jag har alltid varit en sådan som drömmer väldigt mycket och en dröm (som jag säkert delar med många) har alltid att få vara att träffa någon musikartist av alla dem jag gillar, och i sommar gick den drömmen i uppfyllelse!
 
Egentligen började allt redan i Januari, som ni kan läsa i min blogg var jag i Egypten då, och när vi har landat på Landvetter tar min bror upp sin mobil och loggar in på facebook för att kolla vad som hänt under veckan vi var borta. "Frida, har du sett det här...?" Säger han efter en stund. "Nej", svarar jag och tar emot hans mobil, han hade en mobil med väldigt liten skärm, så därför får jag titta en stund innan jag ser vad det står (och titta lite till innan jag fattar att det som står faktiskt är sant) i min logg har min kusin skrivit: "FRIDAAAAAA!!!!! Nu kommer dom till Sverige, på GF!!!!!!! JAAAAAAAA!! :D Switchfoot! ♥ helt otroligt!" (Switchfoot är mitt absoluta favoritband) när jag tagit in detta blir jag så hyper att jag skriker (rakt ut över hela flygplatsen) "MAMMAAAA, SWITCHFOOT KOMMER TILL GF!" Jag var så hyper att jag inte ens tyckte att det var pinsamt.
  Nästa del utspelar sig 15e juni i mitt vardagsrum, då har jag tänkt till och från på det faktum att mitt favoritband faktiskt ska komma till Sverige och att jag ska få se dem live, det är min studentdag och jag sitter och öppnar pressenter. Bland alla pressenter ligger ett platt vitt kuvert, stort som ett a4 papper, jag tar upp och öppnar det. I kuvertet ligger ett papper med en bild på Switchfoot och lite text under, jag börjar läsa. "Nu har du chansen att få träffa oss backstage..." mer hinner jag inte läsa förrän jag börjar skrika. "VAAAD?!" Frågar min kusin som sitter bredvid och tittar på pappret, sedan skriker vi båda två :P jag gick som på moln hela tiden efter detta, men hann nog aldrig fatta att det faktiskt skulle hända förrän det hände. Det var den 7e juli (samma dag som spelningen) och jag hade fortfarande inte fått veta hur träffen skulle gå till eller ens knappt om det skulle bli någon. Men tillslut får jag veta att jag ska få sitta med på deras presskonferens och att de sedan ska signera skivor åt mig. Så jag och min kusin (som var med som "ledsagare") blir visade in i rummet där presskonferensen ska hålla till och får sätta oss LÄNGST FRAM (vi bad inte om det själva.) Där följer sedan några nervösa minuter i väntan på bandet (vi kände oss dessutom väldigt bortkomna bland alla journalister) när de sedan väl kommer tror jag världen stannar för ett ögonblick, och när de börjar prata känns det konstigt att höra rösterna som jag hört så många gånger på skivor, i intervjuer osv. prata i verkligheten. När presskonferensen sedan är slut får jag prata lite med deras manager (som förövrigt var väldigt trevligt) som ser till att ALLA i bandet kommer fram och pratar med mig och min kusin medan de signerar våra skivor, och så fick vi ta kort med sångaren.
Konserten var FANTASTISK! (Och jag var inte ensam om att tycka det http://hallandsposten.se/nojekultur/recensioner/konsertrecensioner/1.1690890-broderna-foreman-golvade-publiken ) Men det coolaste var ändå efter konserten när alla andra kunde få sina skivor signerade och jag ställde mig i kö för att få min tröja signerad, då när jag kom fram till dem KÄNDE DE IGEN MIG! Tyckte det var fett coolt! 
Switchfoot är fortfarande och kommer alltid att förbli mitt favoritband! Ärligare människor får man leta efter!
 
Nu har ni fått läsa om en av de häftigaste saker jag har upplevt. Som min kusin sa: "Alltså, det här är typ det största som någonsin kommer hända mig...kanske med undantag från min bröllopsdag, men det vet jag ju inte än..."
Nu ska jag gå och äta och förbereda mig för gospelkonserten som jag ska vara med på ikväll
 
Ta hand om er!

Medvind 2012

Publicerad 2012-09-24 16:10:35 i Allmänt,

Varje år åker scouterna i kyrkan hemma där jag bor på scoutläger. Själv har jag inte varit scout på 6 år, men i år blev det ett litet återfall :) för vart sjunde år är det nämligen så kallade storläger, vilket innebär att det är ca 4000 scouter på samma läger. "KAOS!" Tänker du säkert då, men det är faktiskt inte mycket kaos, det enda kaoset man märker av är det som råder bland ens egna scouter, allt det andra är VÄLDIGT välorganiserat. Tänk bara hur mycket letande det krävs för att hitta en plats där 4000 scouter kan leva under en vecka, där det ska rymmas flera hundra millitärtält utan att det blir alltför trångt, det ska finnas möjlighet att packa mat i matlådor till alla dessa människor (matkådorna åker sedan ut till de olika "byarna" där man lagar maten över öppen eld) och dessutom ska man hitta en stor yta där ALLA ska få plats att sitta på storsamlingar, kort sagt, det behövs ett rätt stort ställe...(och platsen är bara EN ab alla grejer man måste planera...)
 
Så hur är det då att vara på scoutläger när man är synskadad? Jag kan säga att det finns INTE EN CHANS i världen att lära sig hitta på ett sådant ställe då allt är grönt, grönt och åter grönt (det är ju liksom det som är hela meningen med scoutläger, att man ska vara ute i naturen) och det som inte är grönt är antingen tält, som alla ser likadana ut, eller bajamajor, som alla ser likadana ut. Så i alla fall för mig skulle det aldrig funka att åka på scoutläger utan ledsagare (och formelly sett fick jag ingen ledsagare, men det är en annan historia, så den tar vi en annan gång) något annat jag behöver hjälp med är att hålla ordning på min packning, det är väldigt svårt att hitta saker i ett mörkt, trångt tält och det är lätt att blanda ihop sina saker med någon annans. Annars funkade det mesta bra tror jag, jag kom i alla fall hem hel, inte så ren och bäldigt trött men GLAD efter denna fantastiska vecka!

bloggdesign

Publicerad 2012-09-24 13:47:59 i Allmänt,

När är jag på plats i Glimåkra och har Engelska (schhhhh) men jag vill bara tacka min vän Caroline Florens som har tagit sig tid att snygga till min blogg! TUSEN TACK!<3 Checka in hennes hemsida http://www.carolineflorens.com/#home
 
vi hörs ikväll allihopa, då ska jag berätta lite om min sommar :)

I'm back!

Publicerad 2012-09-22 14:56:39 i Allmänt,

Jag är tillbaka! Ledsen för det låååååånga uppehållet, men det var mycket annat som tog fokus förra läsåret. Min sommar var superduperbra och jag LOVAR att jag ska skriva mer om den SNART! Haha
Jag tog studenten i våras så har nu kommit in i en ny "epok" i mitt liv. numera bor jag i Skåne på veckorna då jag går folkhögskola där, närmare bestämt en preparandkurs för synskadade. Vad är det? Undrar ni säkert då. Jo, det är en kurs där vi dels läser de vanliga ämnena som matte, svenska, engelska, samhällskunskap, data och idrott, och dels har vi något som heter ADL (aktiviteter i dagliga livet) det innebär att vi får lära oss sådant som är nödvändigt att kunna för att klara av ett eget boende som r.ex. laga mat, städa och tvätta. Det är just för ADL delen som jag är där, eftersom jag redan har behörighet i kurserna som vi läser, så det är väl inte alltid så jättekul att läsa kurser som jag trodde att jag var färdig med, men jag ska inte klaga, för jag har det hur bra som helst ändå :) mina klasskompisar är jättesnälla, vi har bra lärare och assistenter och skolan är hur mysig som helst! Och jag tänkte att just detta var det perfekta att blogga om, så läser ni min blogg från och med nu får ni följa mitt liv i Glimåkra, men jag kommer nog blogga endel om annat också :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela