//ARKIV// tvaplastfickortillogon -

alla längtar efter snön...utom jag

Publicerad 2011-12-17 16:56:25 i Allmänt,

Jag hatar snö! Det låter säkert ganska negativt i dina öron, men jg har endel hållbara argument till varför. Dels av den enkla anledningen att det är blött och kallt (okej, kanske inget jättebra argument), dels för att man måste klä på sig flera ton kläder för att kunna sätta foten utomhus (inte heller någon jättebra anledning kanske) men nu till de största anledningarna...för det första, allting blir vitt, och om man har svårt att se i vanliga fall när allt åtminstonde har olika färger, så kan ni ju tänka er att det blir ännu svårare när allt täcks av samma färg...för det andra, snön gömmer isen...vilket resulterar i att man halkar hela tiden...för det tredje är jag ljuskänslig, så jag blir fruktansvärt bländad om det är snö och klarblå himmel. Vilket antagligen är ett av de bästa väder man kan ha enligt de flesta svenskar. Och som om inte allt detta vore nog så var jag dessutom tvungen att sitta i rullstol p.g.a. bruten fot hela förrförra vintern (jag tror inte jag behöver påminna någon om hur mycket snö det var den vintern) tror ni att den upplevelsen har fått mitt agg mot snö att bli mindre? Inte direkt.
Den här bilden säger nog en del? 


Men trots att det kanske låter som det så är jag faktiskt inte helt anti snö. Jag tycker (precis som de flesta andra) att julen ska vara vit! Annars får i alla fall inte jg någon riktig julstämning! Men till skillnad från de flesta andra så tycker jag att snön kan falla den 23e och smälta dagen efter nyår, och så tycker jag (fast det är jag nog inte ensam om) att den helst ska smälta utan att lämna efter sig en massa slask!
Så nu vet ni varför jag alltid säger att jag inte gillar snö xD och med detta vill jag önska er alla en Gud jul! Njut av ledigheten och ta vra på varandra! :)

Stockholm

Publicerad 2011-12-04 15:16:24 i Allmänt,

Jag vet att det var ett tag sen jag lovade att blogga om min Stockholmsresa (och ännu längre sen jag var där...) förlåt för det, men jag har sjukt mycket runt mig just nu, stressar från det ena till det andra hela tiden, och när jag väl är hemma är jag helt slut...men nu sitter jag här tillslut och ska försöka få ihop ett inlägg :)
Hur som helst så var jag i Stockholm tillsammans med några av vännerna från Italienlägret helgen innan lovet. Kanske en lite väl spännande resa med tanke på att vi bodde tre synskadade och en blind på hotell utan någon seende ledsagare (jag förstår min mamma som var nervös innan jag åkte :P)men missödena uteblev sån tur var, och vi lyckades undvika att ramla ner för de otroligt branta trapporna, och undvika alla väggar också för den delen ;) men ni behöver inte vara oroliga, vi är modiga, men inte dumma, så vi var förståndiga nog att se till att ha någon seende med oss så fort vi gick ut :) så vad gjorde vi då? Vi gjorde väl egentligen inget apeciellt, satt mest och pratade, men det var nog så trevligt :) och på lördagen fördrev vi dagen med att gå genom hela Stockholm (kändes det som i alla fall :P)
Och på söndagen blev det lite väl spännande då jag var typ två minuter från att missa min buss hem igen, men vi hann sån tur vr och jag kom helskinnad (bortsett från en rumpa som protesterade högljutt efter 4,5 h på buss...)
Sådär, det var lite om den resan :)
På tal om något annat...
Vet inte om jag har berättat om att jag inte gillar när mina kompisar bestämmer sig för att kolla på film? Det gör jag hur som helst inte, eftersom jag inte ser så bra då eftersom det är många fler som ska se (tror inte de skulle bli jätteglada om jag satt mitt framför tv:n så att allt de såg var ett blont huvud...) men nu har jag kommit på en lösning! Vi får helt enkelt se till att alltid titta på filmer som jag redan har sett ;) då kasn jag ju hänga med lika bra som alla andra även om jag inte ser :P kom på denna lösningen igår när jag hade filmkväll med några vänner, alla hade glömt filmer, så vi tittade på första Ensam hemma-filmen och Lilla Jönssonligan på styva linan. Sjukt trevligt med en nostalgikväll :) och idag ska jag göra samma sak igen (se en film jag redan sett) då jag ska gå och se Breaking dawn part 1 på bio :) (det handlar mer om att jag lovade två kompisgäng att se den än om att jag är ett Twilightfan...)
Hoppas att ni också får en trevlig kväll!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela