//ARKIV// tvaplastfickortillogon -

Spela docka i nästa pjäs kanske?

Publicerad 2011-09-20 16:48:41 i Allmänt,

Japp, nu är teatern igång för fulla muggar och det är sååå kul! :) och förra helgen (v 36) hade vi Allmogemarknad, riktigt kul va det! För er som inte vet vad det är så är det en gammaldags marknad (lite som att uppleva Vimmerby marknad i Emilfilmerna på riktigt) som äger rum här varje år i september, och den brukar innehålla massa olika teaterinslag, så givetvis var jag och min grupp där :) och nu tänkte jag berätta en rolig grej som hände mig där (som faktiskt har lite med mitt förra inlägg att göra)

Jo, det var såhär att jag stod och väntade på min kusin (som var med mig som ledsagare) medan hon fixade mat åt oss. Och eftersom jag var trött då efter en intensiv dag aå kopplade jag bort min syn (precis som jag skrev i förra inlägget att jag brukar göra) medan jag väntar på henne. Efter ett tag går en man förbi och tittar jättekonstigt på mig, så jag blinkar så att mina ögon blir "normala" igen och då utbrister han "OJ! Jag trodde du var en docka!" hahahaha det var nog det roligaste, mest konstiga jag någonsin har hört och då har jag hört endel roliga, konstiga kommentarer om min synskada :P

Så om ni någon gång behöver en docka i en teaterpjäs är det bara att säga till xD

Koppla bort synen

Publicerad 2011-09-03 16:05:46 i Allmänt,

Ibland när jag blir trött i mina ögon "kopplar jag bort" min syn och låter mina andra sinnen utforska min omgivning, detta gör jag även ibland när någon ledsagar mig, för då behöver jag ju inte ha lika stor koll på vart jag går eftersom någon annan har det åt mig.
Så hur funkar det?
Jag tror att det är ganska nära sanningen att säga att jag stirrar rakt ut i ingenting. Så om du ser mig någonstans och jag ser väldigt frånvarande ut så är det för att jag vilar min syn.
Varför inte bara blunda?
Igår när jag satt på busstationen och vilade min syn så funderade jag faktiskt på det. Varför sitter jag här och stirrar så att folk tycker att jag är konstig? Det ser ju bättre ut att bara blunda. Jag har ingen som helst fakta bakom mitt svar på den frågan, det är bara min egen lilla teori. Jag tror att anledningen till att jag inte blundar är för att om jag "stirrar" rakt ut i luften så ser jag ändå lite och kan snabbt "koppla på" synen igen om jag behöver kolla något. Skulle jag blunda så skulle jag stänga ute möjligheten att se helt och hållet, och därmed skulle jag bli mer "sårbar." Som sagt, det här är bara en teori och jag vet inte ens om du förstår vad jag menar :P men i så fall får du fråga"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela